(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada Muhammad Rizo Ogahiy qalamiga mansub “Gulshan ud-davla” asarining tarixiy manba sifatidagi ahamiyati, uning badiiy-adabiy qimmati, tarix va adabiyotning bir nuqtada qo‘shilishi tahlil qilinadi. Asardagi voqeiylik, tarixiy shaxslar tasviri, diplomatik aloqalar, davlat boshqaruvi tizimi hamda Ogahiyning badiiy uslubi yoritiladi. Maqola asarning o‘zbek adabiyoti va tarixshunosligidagi o‘rnini ko‘rsatib beradi.