(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Xorazm adabiyotining yirik vakillari — Muhammad Rizo Erniyozbek o‘g‘li Munis va Muhammad Rizo Ogahiy ijodi ilmiy nuqtai nazardan qiyosiy tahlil etiladi. Maqolada ularning asarlarining mavzu doirasi, uslubiy jihatlari, tarixnavislikdagi o‘rni hamda adabiy an’anani davom ettirishdagi xizmati o‘rganiladi. Munis va Ogahiyning o‘xshash jihatlari sifatida ma’rifatparvarlik g‘oyalari, asarlaridagi ijtimoiy-siyosiy mazmun va Xorazm ilm‑adabiy maktabining davomchilari ekanligi ko‘rsatiladi. Farqli jihatlar sifatida esa ularning uslubiy yondashuvlari, tarixiy asarlarni yaratish texnikasi hamda she’riy mahoratidagi tafovutlar ilmiy asosda tahlil qilinadi.