(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada axborot madaniyati tushunchasi, uning mazmuni va shakllanish yo‘llari hamda yoshlar ongidagi roli tahlil qilinadi. Axborot madaniyati bugungi kunda jamiyat rivojida, ilm-fan va ta’lim jarayonlarida muhim omil hisoblanadi. Yoshlar axborot oqimida faol qatnashib, ma’lumotni tezkor va samarali qabul qilish, tahlil qilish va baholash qobiliyatiga ega bo‘lishi lozim. Axborot madaniyatining shakllanishi yoshlarning tanqidiy fikrlash, axborotni saralash va internet resurslaridan to‘g‘ri foydalanish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni ko‘rsatib beriladi. Yoshlarning axborotga munosabati, ularni axborot madaniyati ruhida tarbiyalashning zamonaviy usullari va metodik tavsiyalari keltiriladi.