(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Maxtumquli turkman xalqining mashhur shoiri va mutafakkiri bo‘lib, uning ijodi xalq hayoti, urf-odatlari va milliy qadriyatlarni chuqur ifodalaydi. Shoirning lirik she’rlari birlik, totuvlik va ma’naviy kamolot g‘oyalarini targ‘ib qiladi. Baytlarida oddiy xalq hayotidan olingan timsollar, falsafiy fikrlar va xalq og‘zaki ijodiga yaqin uslub namoyon bo‘ladi. Shu jihatlar Maxtumqulining ijodini turkman va boshqa turkiy xalqlar, jumladan o‘zbeklar ma’naviy merosining ajralmas qismiga aylantiradi.