(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola o‘zbek adabiyoti va nazariyotida muhim o‘rin tutgan Izzat Sultonning nazariy faoliyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada Sultonning adabiyotshunoslik va nazariyotga qo‘shgan hissalari, uning ijodiy qarashlari va nazariy yondashuvlari tahlil qilinadi. Shuningdek, muallif Izzat Sultonning asarlarida adabiy jarayonlarni chuqur tahlil qilish usullari va zamonaviy adabiyotshunoslikda uning o‘rni haqida xulosalar beradi. Maqola nazariyotchi sifatida Sultonning ilmiy merosi va uning o‘zbek adabiyotini rivojlantirishdagi ahamiyatini yoritishga qaratilgan.