(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Python dasturlash tili yordamida ro’yxatlardan minimal va maksimal qiymatlarni topish usullari o’rganilgan. Turli xil algoritmik yondashuvlar, jumladan, o’rnatilgan funksiyalar, iterativ usullar va katta hajmdagi ma’lumotlar massivlari uchun optimallashtirilgan yechimlar ko’rib chiqilgan. Turli usullarning samaradorligi vaqt va xotira murakkabligi nuqtai nazaridan qiyosiy tahlil qilingan. Ma’lumotlarni tahlil qilish, mashinani o’rgatish va dasturiy ta’minotni ishlab chiqish vazifalarida ushbu usullarning amaliy qo’llanilishiga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, optimal usulni tanlash kiruvchi ma’lumotlarning hajmi, tuzilishi va ishlashga qo’yiladigan maxsus talablarga bog’liq.