(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Muzeylar — xalqning tarixiy xotirasi, madaniy boyligi va ma’naviy merosini saqlovchi eng muhim maskanlardan biridir. Milliy meros deganda ajdodlardan qolgan moddiy va nomoddiy qadriyatlar, tarixiy yodgorliklar, san’at asarlari, qo‘lyozmalar, etnografik buyumlar, arxeologik topilmalar va boshqa ko‘plab ma’naviy boyliklar tushuniladi. Ushbu boyliklarni asrab-avaylash, kelajak avlodlarga yetkazish muzeylarning eng asosiy vazifalaridan biri hisoblanadi.