(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mulla bozor oxund yodgorlik majmui Namangan shaxrining Labiytog’a daxasi , kurshxona msvzeyidagi anamangansnoy soxilida joylashgan . Majmua buyuk shoir Raximbobo mashrabning ustozi , XVII asirning yirik mutasaviflaridan biri shayx , va ibin Sulton Muxammad Bobur qoraxon mulla Bozor Oxund bilan bog’liqdir . XX asrning 30-yillarida bu yerdagi madirasa va oddiygina maqbara buzib tashlangan. Bu tarixiy memorchilik majmui 1994- yilda qayta tiklandi. Mulla Bozor oxund yodgorlik majmui uch qismdan iborat bolib , jomemasjid, maqbara va asosiy darvozadan iborat. Maqbara ichidagi mulla bozor Oxund qabriga “Xoja Ubaydullox ibn Culton Muxammad Bobur Qoraxon, Mulla bozor Oxund.1079 yilda vafot etgan ( Millodiy 1668yil)” deb yozilgan .