(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Jarayonida jamiyat tarixining turli bosqichlari togrisida guvoxlik beruvchi koplab artefaktlar uchraydi . Biroq sirasini aytganda qadimgi zamonlardan qolgan kiyim kechaklarning parchalari eng noyob topilmalar xisoblanadi. Koxna Termiz shaxarchasi ( Surxandaryo viloyati) xududida joylashgan. ’’Korgon yodgorligi qazilmalari chogida IV –V asrlarga oid gilamlar ip gazlama va shoyidan tikilgan kiyim kechak qoldiklarining yirik yirik namunalari uchragan edi. Munchoqtepa (Namangan viloyati) qabristonidagi erosti daxmalarining kashf qilinishi xam yirik voqea xisoblanadi.