(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mamlakatimizdagi muzeylar faoliyatini qo‘llab-quvvatlash, ularning marketing siyosati va xizmatlar sohasini kompleks rivojlantirish, muzeylarga innovatsion texnologiyalarni samarali qo‘llash, shuningdek, muzeylarda o‘zbek xalqi va davlatchiligi tarixi, Birinchi va Ikkinchi Renessans davrlari, buyuk allomalar hayoti va faoliyatiga oid zamonaviy yangi ekspozitsiyalarni yaratish, muzey to‘plamlaridagi boy tarixiy va madaniy merosimizni keng targ‘ib qilish maqsadida. Ta’lim jarayonida muzeylarning o‘rni kun sayin ortib bormoqda. Zamonaviy muzeylar endi faqat eksponatlar saqlanadigan joy emas, balki yoshlar uchun interaktiv o‘quv makoniga aylangan. Muzey muhitining o‘zi bilim olish, kuzatish va ijodiy fikrlashga ilhom beradi.