(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Қадимий экспонатлар — халқнинг ўтмиши, жамиятнинг ривожланиш босқичлари ва инсоният тафаккурининг энг муҳим гувоҳларидир. Уларни ўрганиш орқали фақат тарихий воқеаларни эмас, балки бизнинг маданий дунёқарашимиз, урф-одатларимиз, қадриятларимиз қандай шаклланганини ҳам англаш мумкин. Экспонатлар айни вақтда ёзма манбаларда қайд этилмаган, лекин ҳаётнинг ўзида мавжуд бўлган кўплаб жиҳатларни очиб беради. Шу боис, қадимий ашёлар — тарихшунослик, археология, этнология ва маданиятшунослик фанларининг асосий манбаи ҳисобланади.