(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Muzeylar insoniyat tarixining eng muhim madaniy xazinalaridan biridir. Ular nafaqat moddiy yodgorliklarni saqlab qolish, balki xalqning ma’naviy, ilmiy va adabiy merosini avlodlarga yetkazishda ham katta ahamiyatga ega. Muzeylar o‘z tabiatiga ko‘ra bilim manbai, tarixiy xotira va ma’naviyat o‘chog‘i hisoblanadi. Shu jihatdan olganda, adabiyotning muzeylardagi o‘rni beqiyosdir. Chunki adabiyot inson tafakkuri, ruhiy olami va milliy o‘zlikni ifoda etuvchi eng muhim san’at turlaridan biridir.