(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Иккинчи жахон уруши тарихда инсоният бошига катта ва дахшатли кулфатларни солган уруш бўлди. 1939-йил 1-сентябр куни фашистлар Германияси қўшинларининг Пўлшага бостириб кириши билан бошланган бу уруш 61 мамлакатни, Ер шари аҳолисининг 80% ўз гирдобига тортиди. Уруш йирик давлатлар ўртасидаги ихтилофлар,тажовузкор кучларнинг дунёга ҳукмрон бўлиш учун интилишлари боис келиб чиққан эди.Урушнинг асосий босқинчи давлатлар - фашистлар Германияси ва Италия ҳамда Япония бошлади.Улар орасида Германия уюштирувчи,етакчи рўл ўйнади.