(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada iqtisodiy statistika fanining mohiyati, predmeti hamda uning ijtimoiy-iqtisodiy hodisalarni o‘rganishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Iqtisodiy statistikaning ilmiy fan sifatida shakllanishi, uning umumstatistik usullar bilan o‘zaro bog‘liqligi va iqtisodiy qonuniyatlarni miqdoriy ifodalashdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, iqtisodiy statistikaning makro va mikro darajadagi hodisa hamda jarayonlarni o‘rganishdagi roli, ularning jamiyatdagi rivojlanish qonuniyatlarini ochib berishdagi funksiyalari ilmiy asosda izohlanadi.