(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada XVII–XVIII asrlarda yashab ijod qilgan Soʻfi Olloyor merosida mujassam bo‘lgan pedagogik qarashlar tahlil qilinadi. Asarlardagi ma’naviy-axloqiy tarbiya tamoyillari, inson kamoloti va murabbiy–shogird munosabatlariga oid g‘oyalar, shuningdek, bu qarashlarning zamonaviy pedagogik yondashuvlar bilan qiyosiy jihatlari ochib beriladi. Tadqiqot So‘fi Olloyorning “Maslak ul-muttaqin”, “Sabot ul-ojizin” kabi asarlari hamda ular bo‘yicha yozilgan ilmiy manbalarga tayangan holda tayyorlandi.