(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada XIX asr oxiri va XX asr boshlarida yashab ijod qilgan Mahmur (Mahmudxo‘ja Mahmur) hayoti, adabiy muhitdagi mavqeyi va uning she’riyatidagi individuallik omillari tarixiy manbalar asosida tahlil qilingan. Shoirda individual jihatlarining shakllanishiga sabab boʻlgan omillar mustaqil yondashuv asosida bayon etilgan.