(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi o‘xshatishlarning (simile) lingvomadaniy xususiyatlari tahlil qilinadi. O‘xshatishlar orqali har bir xalqning milliy tafakkuri, qadriyatlari va dunyoqarashi qanday aks etishi o‘rganilgan. Ingliz va o‘zbek o‘xshatishlarining semantik, grammatik hamda madaniy asoslari qiyosiy tahlil qilinib, ular til va madaniyat o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlikni ko‘rsatib beradi.