(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur tadqiqot boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining mustaqil ishlarini tashkil qilish holatini o‘rganish, amaldagi tajribadagi kamchiliklarni aniqlash va ularni bartaraf etish bo‘yicha samarali metodik yondashuvlarni ishlab chiqishga qaratildi. Tadqiqot davomida o‘qituvchilarning metodik tayyorgarligi, o‘quvchilarning mustaqil ishlashga bo‘lgan tayyorgarligi kuzatildi va tahlil qilindi. Taklif etilgan metodik model – motivatsiyani kuchaytirish, ijodiy va muammoli topshiriqlarni qo‘llash, metakognitiv ko‘nikmalarni rivojlantirish hamda raqamli resurslardan foydalanishga asoslandi.