(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Замонавий тиббиётда алиментарно-конституционал семизлик кенг тарқалган касалликлардан бири бўлиб, ҳар доим ҳам ногронлик ва ўлимга сабабчи бўладиган метоболик ўзгаришлар билан кечмайди. Шунинг учун ҳам семизликда метоболик ўзгаришларни инобатга олиш муҳим.