(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Bemorlarda o’tkazilgan laborator tekshiruvlar natijasida Forsiga qabul qilgan 14 ta bemorda surunkali buyraklar kasalligining xavfi absolyut kamayishi (ARR) kuzatilgan. Koptokchalar filtratsiya tezligi(eGFR) 3-bosqichdan 70-80ml/daq gacha ortgan. Albuminuriya esa 1000mg/g gacha pasaygan (ОР 0,79 (95% ДИ: 0,72, 0,87) va makroalbuminuriyani regressiyasiga sabab bo’lgani kuzatildi (ОР 1,82 (95% ДИ: 1,51, 2,20). Dapagliflozinning samarali ta’siri boshlang’ichga nisbatan xavf nisbati (Hazard Ratio)HR 0,64 (95% ДИ(Ishonchlilik indeksi): 0,52–0,79) и HR 0,50 (95% ДИ: 0,35–0,72) bo’lgan. Qo’shimcha ravishda bemorlarda nojo’ya ta’sirlar sifatida dizuriya, poliuriya,ba’zan nikturiya kuzatilgan.