(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Мақолада пахта хом ашёсини тозалаш ҳолатининг таҳлили берилган. Тажрибалар натижасида пахтани тозалаш жараёнида ишлатилаётган тозалаш технологик жараёни ва пахта хом ашёсини тозалашда қозиқчали барабанларнинг тола сифатига таъсири ўрганилган. Шунингдек пахтани тозалаш жараёнида ҳар хил технологик жараёнлар уларнинг маҳсулот сифатига таъсири турли селекцион навларда тажрибалар ўтказиш йўли билан аниқланди. Тажрибалар олиб бориш жараёнида пахта тозалаш корхоналарида мавжуд камчиликлар кўрсатиб ўтилди.