(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada So‘fi Olloyor qalamiga mansub “Sabot ul-ojizin” asarining o‘ziga xos badiiy-uslubiy, ma’naviy-axloqiy hamda tasavvufiy yo‘nalishda yaratilgan pandnoma sifatidagi jihatlari yoritiladi. Asarning xalqchilligi, tilidagi ravonlik, pand-nasihatning musalsalligi, didaktik mazmunning kuchliligi, ruhiy kamolotga yetaklovchi g‘oyalar va tasavvufiy tafakkurning sodda ifoda qilinishi uning betakrorligini belgilovchi asosiy xususiyatlari sifatida ko‘rsatiladi.