(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada XVIII asr oxiri – XIX asr boshlarida Xorazm adabiy muhitida ijod qilgan Shermuhammad Munisning lirik merosi ilmiy manbalar va tarixiy adabiyotlar asosida tahlil qilinadi. Unda “Munis-ul-ushshoq” devoni, g‘azallarining badiiy xususiyatlari, tasavvufiy va ijtimoiy ruh, shuningdek shoirning ma’rifiy qarashlari keng yoritilgan. Maqolada Munis lirikasining o‘ziga xos jihatlari, uning mumtoz an’anaga munosabati va shaxsiy uslubi asosli manbalar asosida tadqiq etiladi.