(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada taniqli xorazmlik shoir Muhammadniyoz Nishotiyning “Husn va Dil” dostoni, unda ilgari surilgan ma’naviy poklik, axloqiy yetuklik, ma’naviy uyg‘onish masalalarining obrazlar talqinida tahlil qilinadi. Asardagi badiiy timsollar orqali muallifning tarbiyaviy qarashlari ochib beriladi.