(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
ushbu maqolada dunyoda mavjud dinlarning tarixiy shakllanishi, geografik tarqalishi va global ijtimoiy jarayonlarga ta’siri ilmiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Xususan, islom dinining turli mintaqalarda tarqalish dinamikasi, musulmon aholisi eng ko‘p bo‘lgan davlatlarning demografik ko‘rsatkichlari, migratsiya va urbanizatsiya jarayonlarining diniy tarkibga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, XXI asrda dinlarning globallashuv jarayonidagi o‘rni, madaniyatlararo muloqot va ijtimoiy barqarorlikka ko‘rsatgan ta’siri haqida ilmiy mulohazalar keltiriladi.