(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada internet tarmog‘ida qo‘llaniladigan tezkor muloqot vositalarining mazmun-mohiyati, ularning kommunikatsiya jarayonlaridagi o‘rni hamda zamonaviy raqamli jamiyat taraqqiyotiga ta’siri o‘rganiladi. Messenjerlar, ijtimoiy tarmoqlar, elektron pochta, videoaloqa xizmatlari kabi platformalarning funksional imkoniyatlari, foydalanish qulayliklari va ular bilan bog‘liq axborot xavfsizligi masalalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, tezkor muloqot texnologiyalarining iqtisodiyot, ta’lim, biznes va davlat xizmatlarida qo‘llanilish amaliyotlari ilmiy manbalar asosida ko‘rib chiqiladi. Maqolada raqamli kommunikatsiya vositalarining afzalliklari, mavjud muammolari, xavf-xatarlar hamda rivojlanish istiqbollari atroflicha baholanib, ularning jamiyatdagi o‘rni bo‘yicha ilmiy xulosalar beriladi.