(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada emotsional intellektning mazmuni, uning tarkibiy qismlari hamda shaxsiy rivojlanish jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Emotsional intellekt insonning o‘z hissiyotlarini anglash, boshqarish va boshqalar his-tuyg‘ularini to‘g‘ri talqin qilish qobiliyatini oshiradi. Tadqiqotda emotsional intellektning o‘z-o‘zini anglash, motivatsiya, empatiya va ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Natijalar emotsional intellekt rivoji shaxsning ruhiy barqarorligi, samarali muloqoti va kasbiy muvaffaqiyatiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatadi.