(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt tizimlarida stoxastik o‘qitish usullarining mohiyati, ularning afzalliklari va amaliy qo‘llanilish sohasi tahlil qilinadi. Stoxastik o‘qitish algoritmlari, xususan, stoxastik gradient tushish (SGD) usuli, neyron tarmoqlarning o‘qitilishida muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada deterministik va stoxastik yondashuvlarning farqlari ko‘rsatilib, stoxastik usullarning modelni tezroq va barqaror o‘qitishdagi roli yoritiladi. Shuningdek, ushbu usullar yordamida sun’iy intellekt tizimlarining umumlashtirish qobiliyatini oshirish imkoniyatlari ham ko‘rib chiqiladi.