(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Python dasturlash tili yordamida bir qatlamli perseptron modelini qurish, o‘qitish va uni tasniflash masalasida qo‘llash jarayoni ko‘rib chiqiladi. Perseptron algoritmining ishlash prinsipi, o‘qitish bosqichlari hamda o‘rganish tezligining natijalarga ta’siri tahlil qilinadi. Amaliy tajriba orqali modelning ma’lumotlarni chiziqli ajratish imkoniyatlari baholanadi. Maqola natijalari sun’iy intellekt va mashinaviy o‘rganish sohalarida boshlang‘ich neyron tarmoq modellarining ahamiyatini ko‘rsatadi.