(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada mustaqillik yillarida O‘zbekiston ta’lim tizimida xotin-qizlarga yaratilgan imkoniyatlar, huquqiy kafolatlar, ta’limga kirishdagi o‘zgarishlar va ijtimoiy faollikning oshishi tahlil qilinadi. Muallif tomonidan ayollarning ta’lim olishi va jamiyatdagi o‘rni o‘zaro bog‘liq jarayon sifatida baholanadi. Shuningdek, oilaviy hayot va ta’lim o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlash, masofaviy o‘qish imkoniyatlari hamda genderga sezgir siyosatni kengaytirish zarurligi ta’kidlanadi.