(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada O’zbekiston iqtisodiyotini raqamlashtirish jarayonida HTML ob’ektlari ( ) va formalari ( ) ning nazariy-asosiy xususiyatlari, qitisodiy samaradorlikka ta’siri hamda amaliy qo’llanishi o’rganiladi. Tadqiqotda “Raqamali O’zbekiston-2030” strategiyasi doirasida ushbu veb-elementlarning electron tijorat, onlayn to’lov tizimlari (Uzcard, Humo, Payme), yagona davlat xizmatlari portal (my.gov.uz) va statistika platformalarida (stat.uz) qo’llanishi real misollar bilan tahlil qilinadi. HTML ob’ektlari va formalari orqali tranzaksiya xarajatlari 25-40 %, mijozlarga xizmat ko’rsatish vaqti esa o’rtacha 30% ga qisqarishi, shu bilan birga ma’lumot almashinuvining tezlashishi va mijozlar bazasining kengayishi statistic va amaliy dalillar bilan isbotlaydi. SWOT tahlili natijalariga ko’ra, kibertahdidlar, server-side xavfsizlikning yetarli emasligi va raqamli infratuzilmaning cheklovlari asosiy muammo sifatida aniqlangan.