(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Shermuhammad Munisning mashhur devoni — “Munis ul‑ushshoq” asari badiiy va tasavvufiy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada asarning janrlari (g‘azal, ruboiy, qit’a, muxammas), tasavvufiy g‘oyalari, badiiy uslubi va xalq tafakkuridagi o‘rni o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, “Munis ul‑ushshoq” nafaqat shoirning individual ijodiy tajribasini, balki XIX asr Xorazm mumtoz adabiyoti va ma’naviy qadriyatlarini aks ettiruvchi muhim manba hisoblanadi.