(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada "Yusuf va Zulayho" asarining turli yozuvchilar tomonidan talqin qilinishi tahlil qilinadi. Qur‘oni karimda, Abdurahmon Jomiy, Durbek, Tomas Mann, Nozim Hikmat va ularning asarlari qiyosiy o’rganiladi. Maqolada adabiyotlar tahlili, taqqoslash usuli va kontekstual tahlildan foydalaniladi. Natijalar shuni ko’rsatadiki, har bir yozuvchi o’z davri va dunyoqarashi nuqtai nazaridan kelib chiqib, asarga o’zgacha yondashgan. Xulosada "Yusuf va Zulayho" syujeti zamonaviy adabiyotda ham o’z dolzarbligini yo’qotmaganligi ta’kidlanadi.