(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Zahiriddin Muhammad Bobur she’riyatida hijron mavzusining badiiy talqini tahlil etiladi. Bobur lirikasida ayriliq, sog‘inch, visol istagi hamda ruhiy kechinmalar qanday obrazlar orqali ifodalangani ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, shoirning hayotiy taqdiridagi hijron kechinmalari – Vatanga sog‘inch, yor visoliga intilish va ruhiy iztiroblar uning g‘azal va ruboiylarida qanday badiiy vositalar bilan namoyon bo‘lishi o‘rganiladi. Maqolada hijron timsolining ramziy ma’nolari, lirik qahramon ruhiyatini ochishdagi o‘rni hamda Bobur poetikasining o‘ziga xos xususiyatlari tahliliy yondashuv asosida yoritilgan.