(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada XV asr oxiri – XVI asr boshlarida yashab ijod qilgan mashhur shoir va davlat arbobi Ubaydiy (Ubaydulloh Muhammad Sulton)ning adabiy merosi, uning she’riyatida kuzatiladigan poetik xususiyatlar hamda badiiy qarashlari yoritiladi. Ubaydiyning g‘azal, qasida va ruboiylaridagi mavzu doirasi, obrazlar tizimi, ma’naviy-axloqiy g‘oyalar va tasviriy vositalari ilmiy tahlil qilinadi. Maqolada shoirning o‘zbek adabiyoti tarixidagi o‘rni, uning ijodiy uslubining o‘ziga xos jihatlari hamda Temuriylar davri adabiy muhitiga ko‘rsatgan ta’siri qisqa va mazmunli tarzda ochib beriladi.