(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
XVII asrning yirik tarixchisi, davlat arbobi va adibi Abulgʻozi Bahodirxon (1603–1663) o‘zbek xalqining madaniy-ma’naviy merosida alohida o‘rin tutadi. Xorazm xonligi hukmdori sifatida u nafaqat siyosiy faoliyati bilan, balki tarixiy-adabiy merosi bilan ham yuksak qadrlanadi. Ayniqsa, uning “Shajarai turk” va “Shajarai tarokima” asarlari turkiy xalqlarning kelib chiqishi, siyosiy tarixini o‘rganishda muhim manbalardandir.Ushbu maqolada Abulg‘ozi Bahodirxonning adabiy hamda siyosiy faoliyatiga doir ma’lumotlar beriladi.