(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston hududlarida musiqa san’atining shakllanishi va rivojlanish jarayonlariga tarixiy yondashuv asosida tahliliy nazar tashlanadi. Tadqiqotda tarixiy-komparativ metod, madaniy-antropologik yondashuv hamda struktura-funksional tahlil usullaridan foydalanilgan bo‘lib, ular orqali turli hududlarda (masalan, Xorazm, Farg‘ona, Buxoro va Toshkent) musiqa san’atining ijtimoiy-madaniy omillar ta’sirida qanday shakllanganligi aniqlangan. Shuningdek, mahalliy musiqa an’analarining zamonaviy san’at shakllariga integratsiyalashuvi, milliy identitetning saqlanishi va rivojlanishidagi roli ham chuqur o‘rganilgan. Maqola yakunida hududiy musiqa merosining madaniy barqarorlikka ta’siri ilmiy asosda umumlashtiriladi.