(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Yusuf va Zulayho qissasi islomiy adabiyotda eng mashhur va mazmunli asarlardan biridir. Ushbu qissa nafaqat diniy hikoya sifatida, balki axloqiy, ma’naviy va estetik jihatlarni ham o‘zida mujassamlashtiradi. Maqolada qissaning asosiy voqealari, obrazlarining xususiyatlari, ularning ichki dunyosi va insoniy xislatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, qissaning o‘quvchilarga ma’naviy saboq berish xususiyatlari, sadoqat, sabr-toqat, adolat va poklik tamoyillari orqali shakllantirilgan axloqiy qadriyatlar o‘rganiladi. Mazkur maqola qissa mazmunini o‘rganish orqali adabiyotda obraz yaratish va diniy-moral mavzularni aks ettirishning ahamiyatini ochib beradi.