(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston adabiyotida o‘ziga xos o‘rin egallagan shoir Qul Ubaydiy lirikasi haqida. Unda shoirning asarlaridagi his-tuyg‘ular, sevgi, tabiat va inson ruhiyati tasvirining o‘ziga xosligi tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada uning lirik she’riyatida milliy va falsafiy motivlarning ifodasi, til va obrazlarning poetikligi, shuningdek, zamonaviy o‘quvchilar uchun ahamiyati muhokama qilinadi. Tadqiqot shoirning ijodiy yo‘nalishi va uning o‘zbek lirikasi rivojiga qo‘shgan hissasini ochib beradi.