(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mumtoz oʼzbek sheʼriyatida oʼchmas iz qoldirgan Muhammad Rizo Ogahiy gʼazallarini tahlil qilish orqali shoir mahoratiga yuksak baho berish mumkin. Ushbu maqolada shoir qalamiga mansub “Taʼviz ul-oshiqin” (“Oshiqlar tumori”) devonidagi gʼazallardan ayrim baytlar tanlab olinib, unda ishlatilgan badiiy san’at vositalari hamda ular yordamida ifodalangan ma’nolar olami ochib berilgan.