(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada mumtoz adabiyot namunalarini asliyat asosida o’rganish, talabalarni qo’lyozma manbalardan xabardor qilish, ularni mutaxassis sifatida tayyorlash, mumtoz manbalarni qo’lyozma nusxalar asosida nashr etish, mukammal ilmiy izohlar matnini tayyorlash, tilshunoslik, manbashunoslik va matnshunoslik yo’nalishida yangi ilmiy-nazariy tadqiqotlar olib borish bugungi kunda dolzarb masalalardan biri ekanligi, yuksak ma’naviy qadriyatlar, farzandlar tabiyasi, vatanga muhabbat, halollik va boshqa insoniy fazilatlar targ’ibi bilan yo’g’rilgan Xojaning "Miftoh ul-adl" asari, uning qo’yozma nusxalari, asarning bugungi yosh avlod tarbiyasi va ma’naviyatini yuksaltirishda dasturilamal bo’lishi, ta’lim va tarbiyani uyg’unlikda olib borish zaruriyati kabi masalalar tadqiq etilgan.