(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Tadqiqotda xalqaro marketplace’larning kichik biznes raqobatbardoshligiga ko‘rsatayotgan iqtisodiy ta’siri o‘rganildi. Elektron savdo platformalari orqali mahsulotni xorijiy bozorlarga taklif qilish imkoniyati kichik tadbirkorlikning savdo hajmini oshirish, mijozlar doirasini kengaytirish va sotuv jarayonini tezlashtirishga xizmat qilishi aniqlandi. Bunda marketplace infratuzilmasi, to‘lov tizimlari, reklama vositalari va logistika xizmatlaridan foydalanish tadbirkorlarga qo‘shimcha qulaylik yaratadi. Shu bilan birga, kuchli raqobat, platforma komissiyalari, marketing xarajatlari va yetkazib berish talablari kichik biznesning barqaror faoliyat yuritishiga ta’sir ko‘rsatishi mumkinligi qayd etildi. Tahlillar marketplace’lardan oqilona foydalanish, mahsulot sifatini oshirish, brendni to‘g‘ri shakllantirish va mijozlar ehtiyojini chuqur tahlil qilish kichik biznesning xalqaro bozordagi pozitsiyasini mustahkamlashini ko‘rsatdi. Tadqiqot natijalari elektron savdo platformalarining kichik biznes rivojlanishidagi o‘rni tobora ortib borayotganini tasdiqlaydi.