(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Zamonaviy ingliz tilini o‘rganish jarayonida o‘quvchilar turli mamlakat vakillari tomonidan aytiladigan aksentlar bilan to‘qnash keladi. Ammo notanish aksentni tushunish ko‘p hollarda murakkab jarayon bo‘lib, eshituv tizimida “audio filtratsiya charchog‘i” deb ataladigan holatni yuzaga keltiradi. Bu - quloqning yangi talaffuz uslubiga moslashishga urinishi, biroq bu jarayon ko‘p energiya talab qilgani uchun tinglash samaradorligining pasayishiga olib kelishi bilan izohlanadi.