(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola Naim Karimov ijodida adabiy portret janrining o‘ziga xos xususiyatlarini tadqiq etishga bag‘ishlangan. Unda adabiy portret orqali qahramonlarning ichki dunyosi, xarakteri va ijtimoiy muhit bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Shuningdek, N. Karimovning portret yaratish uslubi, badiiy tafsilotlarga e’tibori, dialog va ichki monolog orqali obrazlarni jonlantirish usullari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda adabiy portret janrining o‘zbek nasrida shakllanishidagi roli va N. Karimov ijodidagi o‘rni ham ko‘rsatib o‘tiladi. Maqola o‘quvchi va tadqiqotchilarga Naim Karimovning qahramonlarining ruhiy, ijtimoiy va psixologik jihatlarini chuqurroq tushunishga yordam beradi.