(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola o‘zbek adabiyotining yorqin namoyandalaridan biri bo‘lgan Choʻlpon ijodini adabiy tanqid nuqtai nazaridan tahlil qiladi. Maqolada Choʻlponning adabiy merosi, she’riy va nasriy asarlaridagi estetik va falsafiy jihatlar, shuningdek, uning zamondoshlari va keyingi adabiy jarayonlarga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Adabiy tanqid asosida ijodiy uslubi, mavzu tanlovi va badiiy ifodaning xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, maqolada Choʻlpon ijodidagi milliylik, insonparvarlik va yangilik elementlari ham muhokama qilinadi, bu esa uning asarlarini chuqurroq anglash imkonini beradi.