(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
XVIII–XIX asr o‘zbek adabiyotida Ubaydiy va Amiriy ijodining o‘ziga xos badiiy an’analari hamda individual uslub xususiyatlari tahlil qilingan. Maqolada har ikki shoirning hayoti, davr talablari, ijodiy yo‘nalishlari, she’riy olami va badiiy tafakkuri qiyosiy asosda o‘rganiladi. Ubaydiyning hikmatli, g‘oyaviy teranlikka asoslangan lirizmi hamda Amiriy she’riyatidagi voqelikni tasvirlash, obrazlar tizimi va badiiy ifoda vositalari o‘rtasidagi farq va o‘xshashliklar yoritiladi.