(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
So‘fi Olloyorning “Sabot ul-ojizin” asari ma’naviy va axloqiy tarbiya masalalariga bag‘ishlangan. Asarda insonning sabr, poklik, adolat va mehr-muhabbat kabi fazilatlarini rivojlantirish yo‘llari, dindor va axloqiy hayotdagi muhim tamoyillar bayon etilgan. Olloyor o‘z asarida insonning ruhiy kamoloti, ichki iztirob va sinovlarga bardosh berish qobiliyatini shakllantirish masalalarini o‘rganadi. “Sabot ul-ojizin” asari o‘z davrining ma’naviy talablari va tarbiya masalalarini yoritish bilan birga, bugungi kunda ham axloqiy va tarbiyaviy maqsadlarda dolzarb ahamiyatga ega.