(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy avtomobillarda elektron boshqaruv tizimlarining ahamiyati, ularning avtomobil xavfsizligi, iqtisodiyligi va ekologik samaradorlikka ko‘rsatadigan ta’siri yoritiladi. Elektron boshqaruv modullari dvigatel ishlash jarayonini nazorat qilish, yoqilg‘i sarfini optimallashtirish, tormoz tizimi va yurish qismi funksiyalarini boshqarish orqali avtomobilning umumiy ishlash sifatini oshiradi. Tadqiqotda sensorlar tizimi, elektron boshqaruv bloklari (ECU), diagnostika jarayonlari va zamonaviy transport vositalarida raqamlashtirilgan boshqaruv mexanizmlarining ishlash tamoyillari tahlil qilinadi.