(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Matematik analizning muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan sonli qatorlar nazariyasi fan va texnika taraqqiyoti bilan bevosita bog‘liq bo‘lib, murakkab jarayonlarni modellashtirish, funksiyalarni tahlil qilish, integrallarni yaqinlashtirib hisoblash hamda algoritmik jarayonlarni qurishda alohida o‘rin tutadi. Ayniqsa, ishora navbatlashuvchi qatorlar, ya’ni hadi musbat va manfiy qiymatlar ko‘rinishida almashib keladigan qatorlar nazariyasi matematik tahlilning asosiy bo‘limlaridan biri hisoblanadi. Bunday qatorlarning xossalari, ularning yaqinlashuv shartlari va tekshirish mezonlari matematik funksiyalarni aks ettirish, limit jarayonlarini tahlil qilish va amaliy hisoblashlarda keng qo‘llaniladi.