(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada kompyuter viruslarining texnik mohiyati, tarixiy rivojlanishi, zamonaviy turlari va ularga qarshi kurash vositalari iqtisodiyotdagi axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) kontekstida tahlil qilinadi. Viruslarning iqtisodiy zarar ko‘rsatkichlari, O‘zbekiston sharoitidagi real holatlar va milliy iqtisodiyotga ta’siri statistik ma’lumotlar bilan asoslanadi. Antivirus dasturlarining evolyutsiyasi, ishlash printsiplari va iqtisodiy samaradorligi ko‘rib chiqilib, O‘zbekiston korxonalari va davlat idoralari uchun amaliy takliflar beriladi.